Oficiální stránky
               
ČESKÉHO KLUBU RINGA
.
.
.                          
.                         
.
Tento projekt je realizován díky finanční podpory statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih
Úvodní
Ringo kroužky a hřiště dodáváme na dobírku. Více info zde

První seminář se povedl! Ringo turnaje

První seminář se povedl!

AKTUALIZOVÁNO!!! Nedělní počasí semináři vyloženě přálo.

Celostátní seminář pod pracovním názvem RINGO Ostrava 2018 pořádal Český klub ringa ve spolupráci s Katedrou studií lidského pohybu Ostravské univerzita (Pedagogická fakulta). Akce proběhla v pěkném areálu TJ Ostrava na Varenské v Ostravě a protože bylo opravdu pěkné počasí, většina programu nakonec proběhla venku na travnaté ploše (viz úvodní foto).

Úvod semináře byl věnován práci s rozkládacím RINGO hřištěm. Účastníci dostali praktické rady, jak co nejefektivněji sám postavit rozkládací hřiště, k čemu jsou jednotlivé součásti hřiště a jak se s nimi pracuje. Tato ukázka, na první pohled nudná, se ukázala jako velmi zajímavá a bylo zodpovězeno mnoho dotazů na toto téma. Zpestřením byly přelety golfového míčku nad hřištěm, protože souběžně s naší akcí probíhal malý golfový turnaj, který si vybral odpaliště zrovna za naším hřištěm. laugh



Zbytek dopoledního programu zcela vyplnil výklad sportovních pravidel sportu RINGO, protože jsem se u těchto pravidel (díky herní kvalitě účastníků) mohli pustit opravdu do hloubky a vyjasnili jsme si jak řešit řadu sporných situací. wink (viz právě úvodní foto článku)

Posilněni dobrým obědem seminář pak pokračoval v tématu Pravidla sportu RINGO a jejich výklad i v odpoledních hodinách a stále byly kupodivu nové a nové dotazy a řešily se i ty nejméně pravděpodobné situace....surprise

Po pravidlech se dostalo i na jednu z nejvíce přitažlivých částí tohoto semináře - praktická ukázka technických RINGO fines. Technika prudkých hodů, technika hodů s náhlou změnou směru, ruzné kraťásky a další hráčské finty se staly středem zájmu účastníků semináře, kteří si vše zkoušeli a testovali (čeká je ale "Léta dřiny a odříkání.." cheeky )



Odpolední program dle hormonogramu se pak přemístil do blízké učebny a tam se všichni seznámili se systémem BIRA 3, což je jednak návod závazného postupu při organizování turnajů GP RINGO a jednak s algoritmem výpočtu bodů za turnaj (sčítají se např. body za umístění a za kvalitu hráčů, které hráč porazil) a způsobu vedení žebříčku GP RINGO (sčítají se nejlepší tři výsledky za poslední kalenářní rok).
Pak proběhla praktická ukázka způsobu nasazování hráčů do tabulek turnaje a simulace celého průběhu turnaje GP RINGO.



Seminář byl zakončen závěrečným testem pro splnění kvalifikace Rozhodčí ringa 3. třídy a je potěšující, že z možných 17 správných odpovědí všichni splnili limit 14 a více! yes

Atmosféra této akce (stejně jako počasí) byla vynikající, hned na místě se už předběžně dohodly termíny velkých turnajů na příští rok a všichni spokojeně odjeli do svých domovů!

Za pořadatele - Český klub ringa chci poděkovat místní TJ Ostrava (panu Matulovi) a Katedře Studií lidského pohybu PdF Ostravské univerzity (jmenovitě panu docentu Zahradníkovi) za vstřícný přístup a pomoc při zajištění zdárného průběhu tohoto semináře! 



P.S. Snad jen jedno, příště snad na tento seminář dorazí více účastníků devil!!!